Školní jídelna

Zdravé a vyvážené stravování je zásadní pro celkovou pohodu i motivaci našich studentů. Vaříme tak, aby se studenti dobře najedli a z jídelny odcházeli sytí a spokojení. K obědu připravujeme každý den dvě hlavní jídla, dvě polévky a bohaté bufetové menu – vše z kvalitních, čerstvých a převážně lokálních surovin. Vedle obědů pro studenty chystáme také dopolední a odpolední svačiny. Jídelníčky na Open Gate sestavujeme tak, aby byly nutričně hodnotné, pestré a především chutné.

Každý den nabízíme:

  • Jedno z hlavních jídel vždy ve vegetariánské variantě

  • Salátový bar s čerstvou zeleninou a pestrými přílohami
  • Čerstvé ovoce a mléčné výrobky
  • Nápoje k udržení pitného režimu
  • Pravidelně zařazujeme také oblíbená sladká jídla a pokrmy z mezinárodní kuchyně

Podívejte se na aktuální JÍDELNÍČEK na tento týden. 

Kvalita a individuální přístup

Zakládáme si na čerstvosti a pestrosti. Maso a zeleninu odebíráme od regionálních dodavatelů a naše týdenní jídelníčky plánujeme s důrazem na sezónnost a vyváženost. Stejně jako ve výuce respektujeme i ve školní jídelně individuální potřeby studentů. Jídlo si nemusejí objednávat dopředu, ale vybírají si ho přímo na místě podle toho, na co mají zrovna chuť.

O výživu našich studentů se stará zkušený tým kuchařů pod vedením manažera jídelny Filipa Váši. Díky svým dlouholetým zkušenostem a otevřenému přístupu umí vyhovět různým speciálním požadavkům, jako jsou bezlepková či bezlaktózová strava a další diety.

Filip Váša – vedoucí školní jídelny

Filip Váša strávil ve světe gastronomie přes dvacet let. Svou kariéru začínal jako kuchař, postupně se vypracoval na šéfkuchaře a následně na provozního a manažera restaurací a hotelových kuchyní.

V Open Gate vnáší své know-how do provozu školní jídelny, kde dbá na vyváženou a pestrou stravu, která studentům nejen chutná, ale také odpovídá jejich nutričním potřebám. Jeho cílem je nabídnout dětem a mladým lidem zdravé a chutné pokrmy a předat jim radost z kvalitního jídla.

Celodenní stravování

Studenti, kteří jsou ubytovaní na studentských kolejích, mají zajištěné jídlo po celý den. Od pondělní snídaně až do pátečního oběda:

  • Snídaně (7:00 – 8:30) – švédské stoly s bohatým výběrem

  • Dopolední svačina (9:50 – 10:15) – bufet
  • Oběd (12:30 – 13:30) – výběr ze dvou hlavních jídel a dvou polévek + teplé a studené bufety a saláty
  • Odpolední svačina (15:00 – 16:00) – bufetu
  • Večeře (18:00 – 18:50) – jedno hlavní jídlo + salátový bar
  • Druhá večeře – bagety nebo sendviče s sebou na koleje