Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

Oh, the weather outside is frightful, but the fire is so delightful…

První adventní týden je za námi, blížící se Vánoce připomínají u nás speciální vánoční znělky, Vánoční hvězdy na stolech a vůně ze cvičné kuchyňky, kde pomalu začíná tradiční vánoční pečení jednotlivých tříd. K tomu nás provází „aprílové“ prosincové počasí. Chvíli pod nulou, dnes výrazně nad ní, občas ledovka, déšť a mrholení.

První adventní týden jsme neřešili jen věci sváteční, ale též méně veselé (viz včerejší informační email) a hlavně prožili též věci běžné, tradiční a pracovní.

Pondělní assembly s představitelem ambasády USA muselo být bohužel odloženo z důvodu nemoci, již hledáme nový termín. Odpoledne se však konal mikulášský volejbal, o němž se máte možnost více dozvědět na našem webu.

V úterý sextáni vyrazili do španělského institutu (viz zpráva na FB), v podvečer se konala schůzka s rodiči našich páťáků se zájmem o studium na gymnáziu a večer první letošní kavárna pro rodiče. Během ní též vyplynula témata následných – budeme se věnovat mezinárodní maturitě IB a všemu s ní spojenému a možnostem následného studiu v zahraničí i v ČR. Všem rodičům děkujeme za návštěvu a ostatní zveme předběžně na další.

Vyhlásilo se letošní školní kolo astronomické olympiády, dnes se koná krajské kolo té chemické. Primáni ve středu vyrazili do zimní ZOO, sportovci včera na „Vánoční laťku“ do Čelákovic. Kvartáni, němčináři si zajeli včera na štolu a punč do Drážďan, sextáni pro změnu měli program na prevenci drog. A samozřejmě i u nás byl Mikuláš se svou družinou a s ním mnoho malých dárečků.

Vidíte sami, že program to je pestrý, samozřejmě se toho děje mnoho dalšího včetně příprav na dvě monstr akce.

Příští týden se v úterý od 12 do 16 koná OG Science Fair 2018. Jste také zváni:

https://sites.google.com/view/open-gate-science-fair/home

No a samozřejmě se blíží vánoční večeře (letos třídenní – základka, nižší a vyšší gympl) a závěrečná vánoční revue! Tak nezapomeňte dorazit.

Kromě velkých akcí se bude konat celá řada menších, ale samozřejmě neméně významných, ale o těch zase za týden.

Přeji krásný druhý adventní víkend a příští pátek u zpráv z OG.

Srdečně a vánočně zdraví