Co na kolejích, to na jazyku

Děti, které zůstaly prvního a osmého května na kolejích školy Open Gate, neměly nouzi o přehršel různorodých činností. Vychovatelé při tvorbě programu vygenerovali tři skupiny dle věku a zájmů, přičemž každý student měl možnost přihlásit se do jakékoli party. Nakonec však převážilo rozřazení věkové.

Kolektiv nejmladších kolejňáků pod vedením vychovatelů Aleny, Kristiny a Tomáše se vypravil do hvězdárny Ondřejov, kde mohli pozorovat hvězdy, ačkoli byl den. Pan průvodce mluvil velice pestře a dopodrobna a dokázal odpovědět na všechny vesmírné dotázky, co jich jen naše děti měly.

Do Hrusic se výletníci přesunuli pěšky. U Památníku Josefa Lady prý dokonce viděli na zahradě černého kocourka, který pokuřoval z dýmky. Náš Márwin to ovšem nebyl. Za celodenní putování byly děti odměněny posezením v cukrárně.

Týden poté, v den oslavy vítězství nad nacismem, se návštěva Laser Game přímo nabízela. Že studenty akce bavila, potvrdila slova děvčat ze sekundy: „Úroveň zábavy se dala poznat podle toho, že jsme všichni byli hodně zpocení. Doufáme, že budou další podobné a zábavné výlety a také nezapomenutelné zážitky!“ Po náročné střelbě následovala prohlídka zříceniny říčanského hradu, procházka okolo Mlýnského rybníka a zábavný minigolf, který bychom si přáli mít u nás v areálu pod divadlem. A pak už jen hurááá na zmrzlinu.

Prostřední skupina, vedená vychovatelem Patrikem, Svátek práce trávila celodenním výletem do Teplic. Nejprve přišla na řadu atrakce v podobě jízdy na motokárách, kde exceloval Jakub Ranný. Dále se skupina přesunula ke zřícenině hradu Doubravka. Poslední zastávkou pak byla botanická zahrada a nákup různých suvenýrů. Cestou domů kromě řidiče všichni spali, a tak se bezpečně dopravili zpátky do Open Gate.

8. května si toto družstvo udělalo více pohodový den. Kromě úklidu a revize nástěnky vyrazila Modrá horní kolej také na výlet do Senohrab do saunového světa. Zážitky z různých typů saun a termálního bazénu všechny kvalitně unavily. 

Neunavitelná byla skupina nejstarších mládensů (pominu-li maturanty, kteří teď na únavu mohou zapomenout) ze Zelené koleje, jelikož jejich letošním májovým posláním bylo postavení májky. To znamenalo ve středu ráno v pět s vychovatelem Michalem a panem hajným projít les (tímto děkujeme paní starostce Marks za zprostředkování dřevin), označit vhodné stromy, ty pokácet, pak dopravit v rukách 2 km do OG, vykopat díru ve skále, sehnat a ozdobit vršek májky, tu zasadit do země, udusat a opatřit podpěrami, zbylé klády pořezat na další táboráky... A pak konečně hurááá učit se na test z matematiky. 

Hlavně si přejeme, ať už nemrzne (pozor na Pankráce, Serváce, Bonifáce a Pangrácovou).

Váš pisatel

Michal Hensl

P. S.

Jo, abych nezapomněl, děvčata ze Žluté koleje byla celé ty dva dny v posilovně. Zavřená.